Monday, 3 January 2011

Mozaic Cake


Malzemeler:
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı şeker
  • 125 gr. tuzsuz tereyağı veya margarin
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • 350 gr. petibör bisküvi
  • 1 paket vanilya (1 tatlı kaşığı)
Hazırlanışı:
  1. Yağı bir kapta eritin.
  2. Kakao, yağ, şeker, vanilya, ceviz, yumurta ve sütü geniş bir kapta iyice karıştırın.
  3. Karışıma petibörleri küçük parçalar halinde ekleyin.
  4. Ellerinizle karışımı iyice ama çok sıkmadan karıştırın.
  5. Karışımı genişçe bir streç filme uzunlamasına dökün. Elinizle rulo biçimine sokun. Streç filmi sıkıca kapatın. Daha sonra yine elinizle yuvarlak bir rulo haline getirerek şekil verin.
  6. Yarım saat derin dondurucuda bekledikten sonra, buzdolabına alın. Bir saat de orda kaldıktan sonra servise hazır olacaktır.
Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment