Malzemeler:
- 250 gr. kıyma
- 1 büyük soğan
- 400 gr. (yaklaşık yarım kilo) yeşil fasülye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet kesme şeker
- 2 domates (Domatesler isteğe bağlıdır. Koyulursa salça miktarı biraz azaltılabilir.)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ (İsteğe göre tereyağı da konulabilir.)
- Tuz
- Kırmızı biber
- Soğanları küçük küçük doğrayın. Soğanı, kıymayı ve yağı ekleyerek orta ateşte kavurun.
- Salçayı, rendelenmiş domatesi ve tuzu ekleyin.
- Dilimlenmiş ve yıkanmış fasülyeyi karışıma aktarın ve yaklaşık 5 dk. kavurun.
- Fasülyelerin üzerini aşacak kadar kaynamış su koyun
- Kesme şekeri ve kırmızı biberi ekleyin.
- Fasülyeler pişip yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
No comments:
Post a Comment