Monday, 3 January 2011

Green Beans


Malzemeler:
  • 250 gr. kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 400 gr. (yaklaşık yarım kilo) yeşil fasülye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet kesme şeker
  • 2 domates (Domatesler isteğe bağlıdır. Koyulursa salça miktarı biraz azaltılabilir.)
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ (İsteğe göre tereyağı da konulabilir.)
  • Tuz
  • Kırmızı biber
Hazırlanışı:
  1. Soğanları küçük küçük doğrayın. Soğanı, kıymayı ve yağı ekleyerek orta ateşte kavurun.
  2. Salçayı, rendelenmiş domatesi ve tuzu ekleyin.
  3. Dilimlenmiş ve yıkanmış fasülyeyi karışıma aktarın ve yaklaşık 5 dk. kavurun.
  4. Fasülyelerin üzerini aşacak kadar kaynamış su koyun 
  5. Kesme şekeri ve kırmızı biberi ekleyin.
  6. Fasülyeler pişip yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment