Monday, 3 January 2011

Baked Chicken With Rice



Malzemeler:
  • 4 adet büyük tavuk budu
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 büyük soğan, 1 küçük soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığından az karabiber
  • 6-7 adet mantar
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Hazırlanışı:
  1. Dilimlenmiş havuçlar ve küçük soğan tavuklarla birlikte bir tencerenin içerisine konur ve 20 dk. haşlanır (Havuç tavuğun kokusunu yok eder.). İsteğe göre tavuk suyu ayrılarak daha sonra bir çorbanın veya pilavın içine konabilir.
  2. Patatesler uzun uzun ince ince doğranır. Daha sonra biraz tuz, yağ ve toz kırmızı biber ilave edilerek karıştırılır.
  3. Pişirilecek tepsinin içi iyice yağlanır.
  4. Tavuklar tepsinin ortasına yerleştirilir.
  5. Bir kaseye salça, yağ, kimyon, tuz, kırmızı toz, biber, kekik koyularak iyice karıştırılır.
  6. Bir fırça yardımıyla kasedeki karışım tavukların her yerine sürülür.
  7. Patatesler tepsinin boş kalan kısımlarına doldurulur.
  8. Üçe bölünmüş mantarlar tavukların üzerine dizilir.
  9. Halka dilimli soğanlar mantarların üzerine koyulur.
  10. Halka dilimli domatesler soğanları üzerine koyulur.
  11. Tepsinin dibine yarım su bardağı su koyulur (Eğer direk olarak tepsiye değil de tepsinin altına beyaz fırın kağıdı konulursa bu suyu koymaya gerek yoktur, çünkü yapışmaz).
  12. 200 derecede patatesler hafif kızarana kadar pişirilir.
  13. Pilav için tıklayın.
Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment